Vackra slott i världen

Vackra slott i världen

Slott som man kan skåda i fjärran är som tagna ur en sagobok eller film. Men även om det inte byggs särskilt mycket nya slott så kan man fortfarande boka, hyra eller bevittna väl bevarade slott i alla världens hörn. Det blir allt vanligare och vanligare att man bokar ett slott för bröllop eller andra viktiga händelser. För vem vill inte känna sig som en riktig prinsessa på sin speciella dag. I denna artikel kan man läsa om några välbevarade och vackra slott som är väldigt iögonfallande och populära att besöka.

Tysklands stolthet Schloss Neuschwanstein

Det underbara och omtalade slottet Schloss Neuschwanstein är en av Tyskland mest bedårande byggnader som infördes år 1869 av kung Ludvig II av Bayern. Han lät bygga slottet i de bayerska alperna utanför Flüssen och där det ligger på sin kulle påminner vyn besökaren om ett vackert vykort eller Disney film. Att man kommer att tänka på Disney när man beaktar det magnifika slottet är heller inte så konstigt. Inför skapandet av filmen Törnrosa sägs man ha använt Schloss Neuschwanstein som förebild för illustratörerna. Slottet har också varit nominerad som en av världens sju underverk men hamnade slutligen aldrig på topplistan. Man når slottet genom att bestiga en brant och krokig väg som sedan leder fram till entréporten. Den fascinerande byggnaden med alla dess pelare tornar upp sig framför än. Några av slottets mest detaljrika och vackra rum är sångarsalen, tronrummet, sovrummet och matsalen. I dessa rum har Ludvig II inte sparat på någonting. Slottet är idag öppet för allmänheten och tillhör en av Tysklands många kulturskatter.

Katarinapalatset – ett ryskt mästerverk

Det magnifika Katarinapalatset byggdes för att användas som ett sommarresidens för de stora ryska tsarerna och är beläget cirka 25 km från staden St Petersburg. Katarinapalatset räknas också som ett rokoko palats. Detta mästerverk invigdes den 30 juli 1756 där den ersatte det tidigare palatset som designades av Katarina I och ritades av Johann Friedrich Braunstein. Katarinas dotter hade dock andra tankar om hur sommarresidenset skulle se ut och därför revs det tidigare palatset och den nya versionen designades och ritades upp av Bartolomeo Rastrelli. I anslutnig till den detaljrika byggnaden anlades också en gigantisk och genomtänkt trädgårdsanläggning som en extra utsmyckning. Efter att Katarina den stora gick bort år 1796 var det aldrig någon mer som bodde i palatset. De härskare som efterträdde föredrog att bo i det närliggande Alexanderpalatset.

Corvin Castle – Hem för Rumäniens kända vampyr

Det finns dock ett slott som är mycket vackert men trots detta har en väldigt mörk historia och som ofta används i filmer om vampyrer eller Dracula. Detta är slottet Corvin Castle som också har flera andra namn som till exempel Hunyadi Castle eller Hunedoara Castle. Detta slott ligger i Rumänien vilket man också anser att Dracula härstammar ifrån. Det magnifika slottet räknas som Europas största och ingår också på listan över Rumäniens sju underverk.Trots omvärldens mer negativa bild över slottet kan man inte undgå att fascineras av de utsmyckade tornen och dess intressanta omgivning. Slottet är också öppet för allmänheten att beskåda.

Corvin Castle – Hem för Rumäniens kända vampyr

Comments are closed.