Vackra slott i Frankrike, del 1

Vackra slott i Frankrike, del 1

När man tänker på vackra slott i världen är Frankrike det land som man kanske inte kommer att tänka på först. Men faktum är att genom landets långa historia och monarkistiska tradition så byggdes det tusentals slott i landet. I den här artikeln kommer vi att gå igenom två slott och berätta om just varför de är så populära och vackra. Men även om deras historia och varför de byggdes från början. Om du någonsin har funderat på att besöka Frankrike så rekommenderar vi dig starkt att resa ut på landet för att se några av de

slott som finns här.

Chambord

Det här slottet är ett av de mer populära i regionen tack vare dess grandiosa och detaljerade fasad, inneboende dekorationer och stora trädgårdar. Slottet byggdes av Francis den förste 1519 som en plats för honom att bo i under hans jaktperioder. När han dog 1547 var slottet ännu inte färdigbyggt och lämnades övergivet under 80 år till dess at Louis den fjortonde besökte slottet 1639. Han beordrade att det skulle färdigställas efter sina ursprungliga planer. När man först går in i slottet och ser de häpnadsväckande dekorationerna kan man inte sluta att beundras över att tänka på att slottet byggdes för hundratals år sedan. Det finns en bakomtanke i allt i slottet från de massiva stentrapporna till de gigantiska lamporna i taket. Det här är något alldeles speciellt. Slottet var gigantiskt och tog flera timmar att gå igenom. Det finns fantastiska vyer från taket, men en av de mest populära platserna är trädgårdarna. Den här platsen passar perfekt för en kung. Eller för en dag, en turist. Här kan du även gå en guidad tour med ljud. Du får då låna en iPad som tillåter dig att zooma in på tavlor och väggar för att få se en 3D-visuell bild över hur det såg ut under 17- och 1800-talet.

Villandry

Det här slottet byggdes vid sidan av en kulle som syftade till att ge det ytterligare ett försvarsmoment vid eventuellt krig. Det byggdes under 1400-talet av Kung Philip Augustus. När slottet sedan lånades ut till adelsmän under tidigt 1500-tal var det mesta bevarat som det tidigare hade varit. Under den franska revolutionen blev slottet konfiskerat av staten och under tidigt 1800-tal gav kejsaren Napoleon bort det till sin broder. Under 1906 tog familjen Carvello – som fortfarande äger slottet – ägandeskap över slottet. De öste in stora summor pengar för att renovera och rekonstruera slottet till vad det är idag. Även om det är en historisk plats för många fransmän så finner många att den inneboende dekorationen inte går att mäta med andra slott runt om i Frankrike. Istället är det som lockar turister att besöka platsen de vackra trädgårdarna som finns runt slottet. Här finns vackra dammar och åar som sträcker sig genom trädgårdarna. Tusentals blommor och växter finns också här. Det beräknas att det finns över 60 000 blommor och växter i trädgårdarna runt slottet. Det är en otroligt vacker plats att promenera genom när man tar det lugnt.

 

 

Villandry

Comments are closed.