Slott Schönbrunn

Slott Schönbrunn

Schönbrunn slott som finns i Wien, Österrike är så mycket mer än bara ett slott. Det är en av de mest betydande byggnaderna i hela Österrike och drar enormt mycket besökare varje år.

Det är lätt att förstå varför så många väljer att besöka det pampiga slottet i Wien. Har man intresse för slott och kanske fram för allt historia så är slott Schönbrunn det ultimata slottet att besöka. Schönbrunn har en lång historia bakom sig som sträcker sig tillbaka ända till medeltiden då ett mindre slott låg på samma plats som slott Schönbrunn ligger idag. Slottet hette på den tiden Katterburg och ägdes av en kejsare som valde att köpa in exotiska fåglar vilket var början till vad sedan skulle bli en stor djurpark som finns kvar på platsen än idag. Djurparken öppnades upp för allmänheten 1752 och anses där med som den äldsta fortfarande existerande djurparken i hela världen. Det var inte fören 1642 som ett bygge av slott Schönbrunn började på riktigt och samtidigt valde man att byta namn på slottet från Kattenbrug till Schönbrunn. Dock förstördes stora delar av slottet 1683 och det dröjde till 1696 tills det började skissas på ett nytt slott men slottet blev inte klart fören på 1740-talet.

Åk på slottsresa


Det är inte konstigt att många väljer att åka till Wien för att dels ha chansen att besöka det pampiga slottet Schönbrunn. Det finns många vackra slott i Österrike men det är svårt att slå Schönbrunns skönhet. När man väljer att åka på en slottsresa till just slott Schönbrunn så får man chansen att se ett stort och vackert slott samtidigt som man kommer att få ta del av en intressant historia om slottet och om de som har bott i slottet. Ett bra alternativ kan vara att boka in en guidad tur där man får ta del av mycket intressant information, det kommer garanterat att bli ett oförglömligt minne. Man kan välja att gå sin guidade tur på antingen engelska eller tyska.

Åk på slottsresaFörutom slottet så får man såklart inte glömma bort att besöka djurparken som ligger intill slottet. Det som är så speciellt med djurparken Tiergarten Schönbrunn är att det är den äldsta ännu existerande djurparken som finns i hela världen vilket såklart bara det är en mycket god anledning till att besöka djurparken. Såklart finns det flera anledningar än så att besöka den vackra djurparken när man befinner sig i Wien. I djurparken finns det djur från hela världen bland annat så har parken två av de sällsynta jättepandorna. Djurparken röstades dessutom fram till Europas bästa djurpark 2012 och då förstår man givetvis att den är bra. Njut en dag i den vackra djurparken, titta på exotiska djur, gå på en utflykt i regnskogshuset som finns i parken, titta in i det häftiga akvariet och ät god mat på någon av restaurangerna som finns i djurparken. Det finns många anledningar till att besöka Wien men den största av dem alla är givetvis för att besöka det pampiga slottet Schönbrunn
Comments are closed.