Kan man köpa eller hyra ett slott?

Kan man köpa eller hyra ett slott?

Många har säkert drömt om att bo i ett slott eller åtminstone att övernatta en natt och vakna som en kung eller prinsessa. Tack vare dagens olika uthyrningsalternativ så öppnar det upp för en marknad där vem som helst, oftast med en lite tjockare plånbok kan hyra ett slott för en  dag eller vecka. Men det finns också slott som har eller är till salu där man kan faktiskt köpa ett alldeles eget slott.

I denna artikel kommer det att presenteras dom båda alternativen, att antigen hyra slott och hur man gör och presentera även slott som har varit till salu. Dt behöver faktiskt inte vara så svårt, det kan räcka med att gå in på den välbesökta hemsidan hemnet.se för att hutta ett alldeles eget slott.

En dröm som kan bli verklighet

Tack vare tjänster som  booking.com, hemnet.se,airbnb.com och många fler så finns chansen idag att man faktiskt kan hyra ett alldeles eget slott från ägaren direkt. Tjänsten airbob.com hyr just nu ut över 500 olika slott vilket säger att det finns en stor marknad. Och man behöver inte åka långt för att göra det utan det finns faktiskt slott som är för uthyrning hemma i Sverige men dom flesta slott finns att hyra eller köpa i England.

Att hyra

I Yorkshire ,England så kan man hyra ett slott som i princip är taget ur serien ”Games Of Trones” för ca 1200 kr per natt och per person. Förutom att vakna kungligt finns det även en biosalong, festvåning och bar i själva slottet. I Dunrobik,Skottland så finns det möjlighet att hyra Skottlands största slott med fler än 180 rum och slottet har varit residens åt herdinnor och grevar. Intill slottet har man möjlighet att relaxa på ett av Skottlands bästa golfbana och slottet bjuder på alla möjliga lyxigheter. Kostar ca 60 000 kr per natt. I Jaipur, Indien kan man hyra slottet ”Heritage Castle” för en billig peng. Slottet som är mer än 150 år gammalt, byggt i engelskt stil. 22 sviter, marmorgolv ja allt ett slott kan erbjuda kan hyras för ca 950 kr per natt. Till det kommer det naturligtvis en pool, och en makalös trädgård. Sedan finns det slott som man faktiskt kan köpa. Många av slotten som man hittar i England eller Frankrike är väldigt dyra medans man kan hitta slott/herrgårdar i Sverige för ett mer humant pris.  På specialiserade fastighetsbyråer kan man hitta dessa slott. Ett slott som är ute nu för försäljning är slottet ”Roquebrune Cap Martin” som man hittar på den franska Rivieran i staden Sankt Jean Cap Ferrat. Slottet har hela 6 sovrum,5 badrum och all möjlig lyx. Byggd för ca 120 år sedan men har restaurerats flera gånger. Men en fantastisk utsikt över havet så är detta slott en dröm för många. Priset? Kostar det så smakar det, man är tvungen att punga ut hela 140.000 miljoner kronor för slottet. Man kan naturligtvis hitta billigare slott, oftast hemma i Sverige. En ny marknad har öppnat upp för vem som hest att kunna antigen köpa eller hyra en natt på ett slott. Idag brukar många hyra slott vid bröllop eller andra festligheter.

 

En dröm som kan bli verklighet

 

Comments are closed.